otrdiena, 2015. gada 20. janvāris

Lēcu tomātu biezzupa

Mēs divas reizes nedēļā mājās ēdam zupu, pirmkārt, tādēļ, ka mums garšo un organisms pats pieprasa to, otrkārt- tās ir veselīgas (ja nepievieno saldo krējumu).
Mums arī ļoti garšo tomāti un tomātu zupas, vasarā variēju ar daudz dažādām aukstajām tomātu zupām no svaigiem vietējiem labumiem, bet ziemā gan gribas siltu viru, kurai labāk izmantoju ekoloģiskos konservētos tomātus nevis svaigos, jo konservētie vismaz ir novākti sezonā un bez ķīmijām.
Šī tomātu biezzupa būs neierasta ar to, ka pamatsastāvdaļa ir sarkanās lēcas, kas organismam ir ļoti nepieciešamas, jo lēcas pēc dzelzs līmeņa ir līderes starp visiem pākšaugiem. Lēcas ir bagātas ar B1 vitamīnu un neizstājamām aminoskābēm. Lēcas ir noderīgas, ja ir gremošanas traucējumi, tās normalizē cukura līmeni asinīs, neuzkrāj toksīnus.



Lēcu tomātu biezzupa

Nepieciešams:           

2 l dārzeņu buljons
300 g sarkanās lēcas
400 g konservēti tomāti savā sulā
1 burkāns
1 liels kartupelis
1 šalotes sīpols
2 ķiploka daiviņas
3 svaigi timiāna zariņi
olīveļļa cepšanai
                       
Pagatavošana:          

Sarīvē burkānu un smalki sagriez sīpolu un ķiploku.
Pannā uzkarsē olīveļļu un apcep tajā burkānus, sīpolus un ķiplokus.
Ceptajiem dārzeņiem pievieno nedaudz buljona un visu sablenderē.
Biezeni pievieno buljonam un to uzvāra.
Pievieno lēcas un vāra 10 min.
Kartupeli sagriez mazos kubiņos, pievieno zupai un vāri vēl 5 min.
Smalki sagriez tomātus, pievieno to ar visu sulu zupā, pavāri 3 min.

Nogriez uguni un pievieno svaiga timiāna lapiņas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru