Interesējoties par svaigēšanu, kas nozīmē, ka uzturā lieto pilnīgi vegānus produktus (ne gaļa, ne zivis, ne piena produkti, ne olas) turklāt termiski
neapstrādātus- neceptus, nevārītus, netvaicētus, tikai svaigus, atradu informāciju,
ka lielāko daļu graudaugus uzturā var lietot nevārītus. Tai skaitā griķus, un
kvinoju, ko mīlu lietot savā virtuvē, bet gan vārītus… Šie graudaugi esot
jādiedzē- 24h jāmārcē aukstā dzeramajā ūdenī, tad jātur 2 dienas uz sausas
marlītes, 2 reizes dienā noskalojot ar aukstu ūdeni.
Tas mani ļoti ieintriģēja, tādēļ nolēmu uzmēģināt un rezultāts mani ļoti
iepriecināja. Griķi sanāca drupaini ar nelielu kraukšķi, bet pilnībā ēdami un
gardi, tādēļ šo taktiku esmu ieviesusi savās receptēs, jo šādi graudaugi ir
daudz, daudz veselīgāki.
Jāpiebilst gan, ka noteikti jāpērk zaļie griķi, kuri ir termiski
neapstrādāti, jo ar veikalā nopērkamajiem griķiem paciņā šis joks neizdosies...
Diedzētu griķu salāti
Nepieciešams:
200 g rukola
100 g cherry tomātiņi
100 g fetas siers
1 avakado
50 g zaļie griķi
15 g kaņepju sēklas
15 ml avakado eļļa
15 ml olīveļļa
10 ml saldais ābolu etiķis
jūras sāls pēc garšas
melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Griķus aplej ar aukstu dzeramo ūdeni un uzbriedini 24h.
Nolej ūdeni, noskalo un liec uz sausas, tīras marlītes dīgt
2 dienas, 2 reizes dienā noskalojot ar aukstu ūdeni.
Spiestiņā sastampā kaņepes, pievieno eļļas, sāli, piparus un
etiķi, visu kārtīgi samaisi.
Mērci uzlej griķiem un kārtīgi samaisi.
Cherry tomātus griez uz pusēm, kubiņos sagriez sieru un
avakado.
Rukolu liec lielā bļodā, kur pievieno griķus ar visu mērci,
un kārtīgi samaisi.
Pievieno tomātus, avakado un sieru un iecilā salātos.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru