pirmdiena, 2015. gada 12. janvāris

Diedzētu griķu salāti

Interesējoties par svaigēšanu, kas nozīmē, ka uzturā lieto pilnīgi vegānus produktus (ne gaļa, ne zivis, ne piena produkti, ne olas) turklāt termiski neapstrādātus- neceptus, nevārītus, netvaicētus, tikai svaigus, atradu informāciju, ka lielāko daļu graudaugus uzturā var lietot nevārītus. Tai skaitā griķus, un kvinoju, ko mīlu lietot savā virtuvē, bet gan vārītus… Šie graudaugi esot jādiedzē- 24h jāmārcē aukstā dzeramajā ūdenī, tad jātur 2 dienas uz sausas marlītes, 2 reizes dienā noskalojot ar aukstu ūdeni.
Tas mani ļoti ieintriģēja, tādēļ nolēmu uzmēģināt un rezultāts mani ļoti iepriecināja. Griķi sanāca drupaini ar nelielu kraukšķi, bet pilnībā ēdami un gardi, tādēļ šo taktiku esmu ieviesusi savās receptēs, jo šādi graudaugi ir daudz, daudz veselīgāki.
Jāpiebilst gan, ka noteikti jāpērk zaļie griķi, kuri ir termiski neapstrādāti, jo ar veikalā nopērkamajiem griķiem paciņā šis joks neizdosies...




Diedzētu griķu salāti

Nepieciešams:           

200 g rukola
100 g cherry tomātiņi
100 g fetas siers
1 avakado
50 g zaļie griķi
15 g kaņepju sēklas
15 ml avakado eļļa
15 ml olīveļļa
10 ml saldais ābolu etiķis
jūras sāls pēc garšas
melnie pipari pēc garšas
                       
Pagatavošana:          

Griķus aplej ar aukstu dzeramo ūdeni un uzbriedini 24h.
Nolej ūdeni, noskalo un liec uz sausas, tīras marlītes dīgt 2 dienas, 2 reizes dienā noskalojot ar aukstu ūdeni.
Spiestiņā sastampā kaņepes, pievieno eļļas, sāli, piparus un etiķi, visu kārtīgi samaisi.
Mērci uzlej griķiem un kārtīgi samaisi.
Cherry tomātus griez uz pusēm, kubiņos sagriez sieru un avakado.
Rukolu liec lielā bļodā, kur pievieno griķus ar visu mērci, un kārtīgi samaisi.

Pievieno tomātus, avakado un sieru un iecilā salātos.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru